Mijn selectie

Mijn selectie

  • Geschiedenis_Marke_1
+32 (0)56 71 46 71
info@duma.beOntvang prijslijsten

Onze uitvalsbasis langs de E17 te Marke (België)

In 1969 opgericht, overgenomen in 1971 door Ginno Debrabandere en Marie-Thérèse Tytgat. Het bedrijf bevond zich toen langs de Haringstraat in het landelijke Bavikhove, een deelgemeente van Harelbeke. Van daaruit groeide Duma in sneltempo uit van een kleine onbekende nieuwkomer op de vorkheftruckmarkt tot een grote speler op het Europese toneel. Door het grote volume aan vorkheftrucks dat aangekocht, gestockeerd en verkocht werd, barstte Duma Forklifts al snel letterlijk en figuurlijk uit zijn voegen op hun terreinen te Bavikhove. 


In 2002 viel het oog van de familie Debrabandere op een bedrijventerrein langs de Torkonjestraat te Marke dat te koop stond. Met een totale oppervlakte van 22.000 m² en een topligging langs de drukke verkeersader E17, was dit een uitverkoren kans om de verdere groei van Duma te verzekeren. Na de aankoop van deze gloednieuwe uitvalsbasis, werd er al snel overgegaan tot de verhuis van ons machinepark. Tegen eind 2001 waren ook de bureaus en ateliers verhuisd naar deze nieuwe vestiging te Marke. In het voorste gedeelte van de gebouwen zijn de bureaus gehuisvest. Naast onze verkoopdienst, vindt u hier dus ook onze directie, administratie, boekhouding, planning & marketing. Achter de bureaus zijn er 3 grote ateliers waar onze mecaniciens werken aan de machines. Naast de werkruimtes, vindt u hier ook een lasruimte en een spuit- & stoomcabine. In het achterste gedeelte van de gebouwen bevindt zich een overdekte stockageruimte waar onze tweedehands vorkheftrucks bewaard worden.

Op vandaag is de Torkonjestraat te Marke de uitvalsbasis van alle divisies van de Duma Group, zijnde de verhuurdivisie Duma Rent, de transportdivisie Duma Trans en het verkoopfiliaal Duma Sale. Langs de E17 staan nu op deze oppervlakte van 22.000 m² méér dan 1.300 nieuwe of tweedehands machines uitgestald om te verhuren of te verkopen.

Naast onze vestiging te Marke, heeft Duma Rent ook nog een 2de locatie in het Franse Dunkerque vanwaar Duma Rent France onze bouw- en industriemachines verhuurt op de Noord-Franse markt.