Mijn selectie

Mijn selectie

  • Geschiedenis_Bavikhove_1
  • Geschiedenis_Bavikhove_2
  • Geschiedenis_Bavikhove_3
  • Geschiedenis_Bavikhove_4
  • Geschiedenis_Marke_1
  • Geschiedenis_Marke_2
+32 (0)56 71 46 71
info@duma.beOntvang prijslijsten

Geschiedenis Duma Sale: specialist in verkoop vorkheftrucks en machines voor bouw en industrie

Twee jaar na de opstart, in 1969, kwam nieuwkomer Duma nv uit Bavikhove in handen van de familie Debrabandere. Na een bescheiden start in de aankoop, verkoop en herstelling van kwalitatief hoogstaande vorkheftrucks bleef het bedrijf constant verder groeien, bloeien, innoveren en evolueren.

In 1990 nam de tweede generatie bij Duma Forklifts het roer over. Dankzij de uitstekende commerciële contacten met het Verre Oosten groeide het volume aan vorkheftrucks in de daaropvolgende jaren gestaag. Door de focus op kwaliteit, de uitstekende service en de vakkennis van het Duma-team, ontpopte Duma zich doorheen de jaren steeds meer tot een toonaangevende speler op Europees vlak. Op heden mag Duma zich dan ook tot de absolute wereldtop op de vorkheftruckmarkt rekenen.

In 2002 drong een verhuis zich op naar de huidige bedrijfsgebouwen langsheen de E17 aan de Torkonjestraat in Marke. Daar staan op heden, zowel te koop als te huur, nieuw én tweedehands meer dan 1.300 machines uitgestald op een terrein van 22.000 m².

In 2007 werd Duma Rent boven de doopvont gehouden. Deze onderneming focust zich op de verhuur van actuele bouw- & industriemachines voor zowel kortlopende als langdurige projecten. De eerste verhuurvestiging van Duma Rent bevond zich in het Franse Dunkerque en werd wegens groot succes vrij snel gevolgd door een Belgische Rent-divisie in Marke. In een razendsnel tempo ontpopte Duma Rent zich tot één van de hoofdspelers op de Belgische & Noord-Franse verhuurmarkt.

Sinds de oprichting van onze Rent-divisie, werden jaarlijks tal van nieuwe machines aangekocht. Naast vorkheftrucks worden eveneens verreikers, hoogwerkers, graafmachines en tal van andere bouwmachines van allerhande topmerken aangekocht. Deze machines worden na korte tijd uit de verhuurvloot gelicht en te koop aangeboden als jonge perfect onderhouden occassiemachines.

De naam Duma Forklifts dekt bijgevolg de lading niet volledig meer en daarom werd gekozen om een nieuwe divisie in het leven te roepen: Duma Sale. De verkoopafdeling is dus het vernieuwde Duma Forklifts en richt zich met andere woorden op de verkoop van allerhande machines voor bouw & industrie. Afhankelijk van het gewenste budget, kan u bij Duma Sale terecht voor nieuwe machines, jonge occasies of oudere tweedehandsmodellen.

Naast Duma Sale & Duma Rent werd er in 2014 ook een derde divisie opgericht, namelijk Duma Trans, die instaat voor het transport van de verkochte en verhuurde bouw- en industriemachines. 

Duma Sale, Duma Rent en Duma Trans zijn dus de 3 pijlers van de Duma Group die zich op heden met recht en rede mag profileren als de specialist in de verkoop, verhuur en transport van machines voor bouw en industrie.